+
Vestigingslocatie zoeken
Menu Vestigingslocatie zoeken

Sectoren

Watertechnologie

Het stroomt door de aderen van onze provincie en vormt al eeuwenlang het toneel van ons bestaan: water. Gek is het dan ook niet dat Friesland hard op weg is om European Capital of Water Technology te worden. Hier worden baanbrekende oplossingen bedacht voor de wereldwijde waterproblematiek. En dat blijft niet onopgemerkt. Steeds meer toonaangevende bedrijven en kennisinstellingen van over de hele wereld kiezen voor Friesland. Wij helpen u graag met navigeren in het Friese, technische waterlandschap.

Meer Watertechnologie

Food

Staat u iedere dag op met een schaaltje yoghurt? De kans is groot dat uw ontbijt uit Friesland komt. Maar Friesland is veel meer dan alleen zuivel. De foodsector is al eeuwen een van de belangrijkste motoren van de Friese economie. Hier wordt niet alleen geproduceerd, hier eren we onze tradities, hier innoveren we, hier maken we het verschil. Wie de food-sector wil komen versterken, zal in Friesland absoluut met de neus in de boter vallen.

Meer Food

Maakindustrie

“Friezen zijn geen praters, maar doeners”, zeggen ze wel eens. Maar hier, in het Noorden, barst het óók van de denkers. En juist die combinatie heeft ervoor gezorgd dat onze hightech-maakindustrie zo’n prominente rol vervult in Europa - wacht eens, zelfs in de wereld. In Friesland zetten we de deuren wagenwijd open voor studenten, start-ups en gevestigde bedrijven die de Friese maakindustrie nog ‘smarter’ willen maken. Wij ondersteunen hen graag om vandaag én in de toekomst onze toppositie te behouden.

Meer Maakindustrie

Friesland, kom verder!

In Friesland zijn de mogelijkheden eindeloos. Wij staan voor u klaar en ontmoeten u graag.