+
Vestigingslocatie zoeken
Menu Vestigingslocatie zoeken

Friesland als regio

 

Er is geen plek waar het zo stil kan zijn en tegelijkertijd zo kan bruisen. Geen plek waar de geschiedenis zo leeft en tegelijkertijd zo hard aan de toekomst wordt gebouwd. Er is geen plek met zoveel groen, zoveel water, zoveel ruimte en kansen. Er is geen plek zoals Friesland.

Ruim en dichtbij

Langs uitgestrekte landerijen en kronkelende rivieren rijdt u op uw gemak naar uw werk. Zonder files, zonder opstoppingen, zonder stress. In dit stukje binnenlands buitenland vindt u rust en ruimte. Ruimte om uw dromen te verwezenlijken. Een riant bedrijventerrein of een prachtige woning aan het water misschien? En dat voor een prijs die u de mogelijkheid geeft echt te genieten van het goede leven in Friesland. Dankzij het uitstekende wegennetwerk in de provincie – over land én over water – bent u bovendien verrassend snel in de Randstad, bij Groningen Airport Eelde of in Noord-Duitsland.

Innovatief en dynamisch

Eeuwen geleden vroeg de strijd tegen het water al moed, kracht en innovatievermogen van de Friezen. Die drive om te ontwikkelen en innoveren is altijd gebleven. Denk aan Achmea uit Achlum, Douwe Egberts in Joure of Philips uit Drachten. En wist u dat C&A zijn oorsprong in Sneek kent? Of Batavus in Heerenveen? Friesland is slechts een stip op de wereldkaart, maar vanuit die stip wordt wereldwijd het verschil gemaakt. Onze provincie kent maar liefst drie kennis- en onderzoekscentra: de WaterCampus, Energiecampus en de Dairy Campus. Ook is er een innovatiecluster rondom HTSM aanwezig en beschikt Friesland over het testcentrum voor circulaire plastics. Hier buigen talloze bedrijven, wetenschappers en experts uit alle windstreken zich over vraagstukken omtrent duurzaamheid, water- en zuiveltechnologie. Hier worden innovatieve ideeën geboren. Hier wordt gewerkt aan de toekomst. Met zo’n goede infrastructuur, zoveel kennis en zulke korte lijnen tussen ondernemers, onderwijs en overheid, is Friesland ook voor u de ideale plek om te groeien en innoveren.

Talentvol en betrokken

Met een eigen cultuur, inclusief diepgewortelde tradities, een eigen taal en typische sporten, kunt u Friezen best een tikkeltje eigenzinnig noemen. Eerlijk ook, hardwerkend en grutsk. Trots op de sporters, op het schaatsen, skûtsjesilen en kaatsen. Trots ook op de historie en de natuur. En trots op de mienskip, de gemeenschap die juist ruimte geeft voor individuele groei en talent. Aan talent overigens geen gebrek in Friesland. De hoofdstad telt twee toonaangevende hbo-instellingen met meer dan twintigduizend studenten. Bovendien worden er met de komst van Campus Fryslân nu ook academici aan de arbeidsmarkt geleverd. Daarnaast is er een groot aanbod mbo-opleidingen. Als een stevige onderneming valt of staat met bekwame arbeidskrachten, bent u in Friesland hoe dan ook aan het juiste adres.

Groen en blauw

Heel veel groen, heel veel blauw met her en der een plukje bebouwing. Dat is Friesland vanuit de lucht. Nergens anders vindt u zoveel verschillende landschappen per honderd vierkante kilometer dan hier. Denk aan de uitgestrekte landerijen waar het vee in graast. De vele plassen, sloten, singels en vaarten waar ‘s zomers skûtsjes over racen en, als het even kan, ‘s winters wordt geschaatst. Of de vier prachtige Nationale Parken en het Waddengebied waar je heerlijk uit kunt waaien. En laten we de steden niet vergeten die uitpuilen van kunst, cultuur en historie. Niet zo wonderlijk dat Lonely Planet in 2018 besloot de Friese provincie op te nemen in de lijst ‘Best in Europe’, met Leeuwarden als Culturele Hoofdstad van Europa. Op nummer drie! Net zoals het ook niet gek is dat Friezen het gelukkigste van Nederland zijn. Wat wilt u met zo’n provincie.

Over Vestigen in Friesland

Kom hier meer te weten over Vestigen in Friesland. Wil jij je vestigen in de gelukkigste provincie van Nederland, dan kun je rekenen op één aanspreekpunt voor al jouw ondernemersvragen. Neem direct contact op met een van onze adviseurs.

Deel deze pagina:

Friesland, kom verder!

In Friesland zijn de mogelijkheden eindeloos. Wij staan voor u klaar en ontmoeten u graag.