+
Vestigingslocatie zoeken
nl
  Menu Vestigingslocatie zoeken

  Jeroen van Wijk

  “Het belang van de ondernemer voor alles”

  Of het nou gaat om een ingewikkelde vergunningsaanvraag, uitbreidingsvraagstukken, de zoektocht naar geschikt personeel of de verbinding met het bestuur; onze deskundige adviseurs zijn er voor u. In iedere regio van Friesland, elk met hun eigen kracht en expertise. Als echte verbinders leggen zij de juiste lijntjes en geven ze u precies díe handvatten die u nodig heeft om succesvol te ondernemen. Onmisbaar voor Vestigen in Friesland; onmisbaar voor u. Maar wie zijn die adviseurs eigenlijk? Maak kennis met Jeroen van Wijk.

  Een balletje (of zes) hooghouden

  Zijn jongensdroom om profvoetballer te worden mag dan misschien geen werkelijkheid geworden zijn, dat Jeroen een aardig balletje kan hooghouden, heeft de adviseur van regio Drachten wel bewezen. Sterker nog, hij houdt niet één, maar zomaar zes ballen in de lucht. “Ondernemers weten ons steeds beter te vinden en dat merken we”, knikt Jeroen. “Ik hoef me geen dag te vervelen. Gelukkig niet, natuurlijk!” Hoewel hij het best zou verdienen, een paar dagen niets doen. Want sinds het moment dat hij zijn diploma Bestuurskunde behaalde, is Jeroen druk geweest. Na zijn studie werkte hij enige tijd voor een detacheringsbureau, waarna hij bleef plakken bij een van de opdrachtgevers, de gemeente Noordoostpolder in Emmeloord. Later keerde hij terug naar zijn ‘heitelân’ en ging voor regio Noardeast-Fryslân aan de slag als financieel projectadviseur. Samen met zijn collega’s hengelde Jeroen onder meer de Regio Deal binnen en hij was betrokken bij de realisatie van de bouwcampus in Dokkum. “Mooi werk, absoluut. Maar toen gemeente Smallingerland in 2020 belde of ik aan de slag wilde als accountmanager, heb ik die kans meteen gegrepen.”

  “Wat ik doe, zie ik terug”

  “Hoe mijn gemiddelde dag eruit ziet? Tja, leg dat maar eens uit”, lacht Jeroen. “Volgens mij is er geen gemiddelde dag. Iedere dag is anders. Maar je zou grofweg kunnen zeggen dat mijn werk drie pijlers heeft: vragen beantwoorden van ondernemers (reactief), onze eigen infrastructuur verbeteren, zodat we nog beter weten wat er speelt of heeft gespeeld (intern) en tot slot het opzoeken van ondernemers om ‘bij’ te blijven, te weten wat er speelt, elkaar goed te kennen (proactief).” Omdat Jeroen Drachten zijn thuis mag noemen, gaat hem dat goed af. “Juist doordat ik hier woon en leef, ken ik veel ondernemers en weet ik wat er speelt. En ik voel ook echt dat dit gewaardeerd wordt”, vertelt Jeroen. Bovendien zie ik de dingen die ik doe, meteen in mijn eigen omgeving terug. Dat maakt het extra leuk!”

  “Daar krijg ik bakken energie van”

  Jeroens dag is echt geslaagd als hij een ondernemer daadwerkelijk verder heeft kunnen helpen. Niet alleen een balletje hoog heeft kunnen houden, maar óók raak heeft kunnen schieten. “Als een nieuwe ondernemer een tijd terug heeft laten vallen dat hij zich hier wil vestigen en je even later langs een nieuw gebouw fietst waar mensen uit de buurt met plezier werken. Dat vind ik prachtig.” Maar ook als een ondernemer Drachten ontgroeid, maar toch besluit nog even te blijven. Gewoon, omdat het hier goed geregeld is. “Elfsquad is zo’n onderneming. Net zoals Elzinga & Van der Krieke. Beide ‘vlaggenschepen’ voor Friesland, als je het mij vraagt”, vertelt Jeroen. “In beide gevallen jonge gasten vol energie. Echte teams. Groeien als kool en ondernemen net wat anders dan andere ondernemers. Heel gaaf om beide bedrijven te volgen en waar mogelijk te ondersteunen. Daar krijg ik bakken energie van.”

  Open en eerlijk

  Ook voor talloze andere ondernemers biedt Friesland volop de ruimte om hun toekomstdromen werkelijkheid te laten worden. “Omdat de grondprijzen nog betaalbaar zijn, natuurlijk, maar ook door de arbeidsethos hier in het Noorden: aanpakken, doorgaan, schouders eronder”, vertelt Jeroen. “En dan hebben we het nog niet eens gehad over de Friese cultuur. Ik geloof dat onze eerlijkheid, korte lijnen en openheid ondernemers echt verder kan helpen.” Die eerlijkheid en openheid vormt ook de basis voor Vestigen in Friesland. Als een bedrijf het beste gedijt in Leeuwarden, dan zullen alle adviseurs dat aanmoedigen. “In het begin moest ik daar best even aan wennen”, geeft Jeroen toe. “Maar uiteindelijk staat niet mijn belang of dat van Smallingerland voorop, maar het belang van de ondernemers. Daar draait het om. En daarmee helpen we ook onze provincie Fryslân verder.”

  “Zo vormen we een echte meerwaarde”

  Alle adviseurs samen vormen een gigantische ‘database’ met kennis, kunde, en openingen. Een bron waar volgens Jeroen nog veel meer uit geput kan worden. “Kijk, een ondernemer is veel te druk met ondernemen. Zoals ook hoort. Wij kunnen hen helpen en ontzorgen door ons enorme netwerk met hen te delen, onze kennis nog véél meer te benutten en deuren voor hen te openen. Zo kunnen we echt van meerwaarde zijn voor ondernemers in Smallingerland én de rest van Friesland.”

  Relevante cases

  Alle cases

  Deel deze pagina:

  Friesland, kom verder!

  In Friesland zijn de mogelijkheden eindeloos. Wij staan voor u klaar en ontmoeten u graag.