+
Vestigingslocatie zoeken
Menu Vestigingslocatie zoeken

Het verhaal van Van Vuuren

Een deur naar de toekomst

Een tijd terug klopte het Amerikaanse leger nog bij Van Vuuren aan. Of het bedrijf een groot aantal brandwerende deuren voor hun legerbasis in Duitsland kon produceren. Een flinke uitdaging, zou je zeggen. Maar de deur-expert uit Grou is het inmiddels wel gewend. In Nederland is Van Vuuren marktleider en ook buiten onze landgrenzen weten ze het bedrijf inmiddels te vinden. Langzaam groeit Van Vuuren verder. “Dat vraagt om innovatie en vernieuwing”, vertelt directeur Dennis Gijsman.

“Hier zijn we gewoon goed in”

Bij Van Vuuren maken ze niet zomaar deuren. Het is utiliteitsbouw. “Dat betekent dat onze deuren functioneel, veilig én duurzaam zijn”, vertelt Gijsman. “Honderd procent van onze producten is gemaakt van hout dat afkomstig is uit duurzaam en verantwoord beheerde bossen.” Bij Van Vuuren ligt de focus op binnendeuren met een functie. Iedere deur is uniek: van rookwerende tot geluiddichte, kogelwerende en watervaste deuren. “Het is natuurlijk heel specifiek werk. Maar daar zijn we goed in”.

“We willen de groei doorzetten”

Innoveren met behulp van fijne samenwerkingen, ijzersterk personeel en met respect voor de omgeving. Dat is al sinds de start in 1891 de missie van Van Vuuren. Zo stilletjes aan verovert het bedrijf steeds meer terrein. Bovendien wordt de klantvraag steeds gevarieerder. Om aan deze vraag te kunnen voldoen, heeft het bedrijf een sterke focus op procesverbetering. “Momenteel zijn we bezig om een geheel nieuwe, gerobotiseerde productielijn te ontwikkelen,” vertelt Gijsman. Deze lijn wordt ontwikkeld op basis van de principes van ‘single piece production’, omdat iedere deur anders is. Door deze productielijn kan de levertijd flink worden verkort. “Want die moet sneller,” vindt Gijsman. De ontwikkeling van de productielijn is een grote investering voor het bedrijf. “Onze vaste adviseur van Vestigen in Friesland heeft ons hierbij geholpen. Onder meer door ons aan te haken bij een fonds. Dat is fijn, want we willen de groei doorzetten en de productie de komende jaren verdubbelen”.

Vestigen in Friesland voor uw ondernemersvragen

Benieuwd hoe we uw onderneming kunnen helpen? Lees hier meer over Vestigen in Friesland of neem direct contact op met een van onze adviseurs.

Relevante cases

Alle cases

Deel deze pagina:

Friesland, kom verder!

In Friesland zijn de mogelijkheden eindeloos. Wij staan voor u klaar en ontmoeten u graag.